3 zile în județul Tulcea

Este imposibil să descoperi județul Tulcea în trei zile! Sunt atât de multe lucruri de făcut, încât poate și o săptămână ar fi puțin. Cu toate acestea ne-am propus să-ți oferim cele mai pline trei zile în care să descoperi un gram din farmecul acestui loc.

3-zile-in-judetul-TulceaZIUA 1

Vizitează munții Măcinului! În drum spre orașul Tulcea, ai cea mai bună ocazie pentru a face un popas în Parcul Național Munții Măcinului. Priveliștea superbă cu siguranță va rămâne vie pentru mult timp.

Cazează-te la Esplanda! Ajuns în oraș, înainte de orice aventură, te poți caza la Hotel Esplanada. Din confortul celor 4 stele te poți bucura de frumoasa panoramă, faleza cu ambarcațiunile acostate la mal.

Vizitează Centrul Muzeal Eco-Turistic! Înainte de cină, dacă timpul îți permite (centrul se închide la ora 18.00), poți face o vizită la Centrul Muzeal Eco-Turistic, pentru a afla mai multe despre ceea ce vei vizita în curând – Delta Dunării.

Mănâncă la Bistro City! Nu ai cum să mergi la somn fără să mănânci ceva. City Bistro este cel mai bun loc. Aici poți încerca una dintre clăitele uriașe sau mâncarea libaneză. Costuri accesibile, porții uriașe.

ZIUA 2

Vizitează Sulina! Cine se trezește de dimineață departe ajunge! Azi mergem în Sulina cu barca, chiar din Tulcea. Pregătește-te pentru o călătorie în care să te bucuri de peisaje minunate preț de câteva ore.

Mănâncă la casa coral! Drumul cu siguranță îți va spori pofta de mâncare, așa că ai putea să te oprești la Casa Coral, de pe faleza Dunării din Sulina.

Vizitează Cimitirul Maritim! După un prânz copios, cu preparate pe bază de pește, poți merge să vizitezi Farul sau Cimitirul Maritim cu ale sale legende minunate.

Cazează-te la Green Village! Seara ți-o poți petrece la Sf. Gheorghe, după o altă călătorie cu barca. Te poți caza la Green Village, unde vei avea parte de o sumedenie de activități interesante.

ZIUA 3

Vizitează Enisala! O altă zi promi­țătoare se anunță. Azi mergi să vizitezi Cetatea Enisala din Sarichioi, o fortificație construită în scop militar defensiv şi de supraveghere a drumurilor de pe apă şi de pe uscat.

Mănâncă la Heracleea! După ce ai făcut suficiente poze cu acest vestigiu arheologic, trebuie musai să te oprești la Heracleea, din Jurilovca (locul unde are loc Serbarea Borșului Pescăresc în a doua duminică din luna octombrie).

Vizitează cetatea Argamum! Satisfăcut de gustul acestui preparat, mergi la Cetatea Argamum, poate cea mai veche localitate de pe teritoriul actual al României.

Cazează-te la Gura Portiței! Fie că te-ai decis sau nu să-ți prelungești sejurul, cea de-a treia zi ar trebui să o închei la Gura Portiței.

Lasă un comentariu...

*