Green Village din comuna Sfântu Gheorghe, județul Tulcea

Stuful așezat nemțește pe streșinile fiecărui acoperiș, gardul din nuiele împletite, ce amintește de casa bunicilor noștri, poarta frumos zăvorâtă cu lemn, dar și excentrismul luxului sunt câteva dintre lucrurile ce domină cel mai frumos resort din România.

green-villlage-sfantu-gheorghe-judetul-tulceaLemnul de bambus din încăperi, terasele largi, dar și grădina amenajată cu mult bun gust te poartă într-un spațiu cu totul neobișnuit de tot ceea ce ai văzut până astăzi. E un loc din Sfântu Gheorghe, acea insulă creată de ape, acel loc izolat din România, acel spațiu în care pescarii predau dis-de-dimineață peștele la cherhana pentru a ajunge pe mesele noastre. Pe ulițele satului, pulberea fină de praf pare-se că vine tocmai de la Marea Neagră, acolo unde Dunărea învolburată trece grăbită pentru a întâlni apele sărate. Liniștea domină satul lipovean, tradițiile sunt conservate întocmai, borșul de pește este preparat după rețetele locului și totul pare să fie înghețat într-o vreme în care valorile oamenilor erau altele. Iar cei ce îndrăgesc nuferii plutitori, zgomotul broaștelor, stufărișul Deltei și chiar și țânțarii ce poposesc la oră fixă, veniți parcă pentru a-și ademeni prada (pe noi, oamenii), se regăsesc aici, în acest spațiu, la Green Village. Nimic nu putea fi altfel, nimic nu trebuia transformat, iar locul trebuia să semene cu întruchiparea naturii.

Fiecare seară este unică, pentru că la Green Village au loc Seri Tematice.

Am ajuns aici, curioși de aventura cu barca. Ne-a fost teamă și în același timp ne doream să aparținem unui spațiu cu totul diferit, în care nu avea să ne lipsească nimic, ba, mai mult, totul era completat de liniștea deplină și de priveliști pe care este imposibil să le întâlnești în altă parte. Iar atunci când am coborât din barcă, am pășit pe ulițele pline de praf, ajutați de pescari să ducem bagajele, am făcut cunoștință cu cel mai frumos loc de pe pământ. Am fost bucuroasă că am ajuns până aici, pentru că România, și de data acesta, mi-a oferit o sursă de inspirație fără limite.

Green Village = evadare în inima Deltei

Resortul acesta magic dispune de 89 de camere, situate în vile. Și tot aici se află și cele 55 de căsuțe cochete, acoperite cu stuf, dotate cu toate facilitățile, pe care te-ai aștepta să le ai doar într-un hotel. Iar ceea ce m-a surprins este că, deși este un spațiu cochet, păstrează și o parte din farmecul unui camping, iar cei ce își doresc să poposească cu cortul au la dispoziție unul din cele 500 de locuri de campare.

Vânătoarea fotografică, o alternativă spectaculoasă de petrecere a timpului la Green Village.

Piscina, jacuzzi-ul exterior, dar și cinematograful în aer liber sunt câteva dintre lucrurile care te vor face să te bucuri de fiecare moment petrecut în aceste locuri. Copiii vor îndrăgi și ei cu siguranță spațiul, întrucât le oferă un frumos loc de joacă.
În cadrul restaurantului, ce se află în mijlocul resortului, poți degusta preparate cu specific tradițional, poți gusta borșul de peşte, plachia proaspătă, saramura, dar și delicii din pește afumat ori marinat. Și atunci când masa este pe sfârșite, un om vesel te prinde de mână și te invită la o plimbare liberă până la mare, pentru a admira cer ul înstelat, te inspiră să faci mișcare dimineața devreme, să faci întreceri cu canoe și îți aduce aminte că este ora de somn. Tot ei, oamenii locului, îți indică plimbări pe canale. Bărcile sunt deja pregătite încă din zori.

Pe lacurile din jurul vilelor, între nuferi și stuf, rațele sălbatice și-au făcut cuib spre deliciul turiștilor.

De aici ajungi ușor la Insula Sahalin, un loc în care marea face cunoștință cu fauna Deltei, o insulă înconjurată de nuferi albi, dar și de pelicani ce își hrănesc puii, își întind aripile, zboară și se bucură de tărâmurile noastre românești. Totul pare atât de minuțios plănuit încât nu ai cum să te plictisești și orice turist simte că este musafirul cel mai îndrăgit de pe pământ. Cel puțin așa ne-am simțit noi și tocmai de aceea ne dorim să revenim!

Lasă un comentariu...

*