Pensiunea Heracleea din comuna Jurilovca, județul Tulcea

Prea puțini dintre noi am auzit de Jurilovca, însă suficienți pentru a desemna acest loc o destinație edenică, distincție acordată de altfel pentru doar 19 locuri din Europa.

 

Pensiunea-Heracleea-din-comuna-Jurilovca-judetul-tulceaPrivind Pensiunea Heracleea începi să înțelegi și de ce. O căsuță înconjurată de verdeață și de numeroase flori colorate așezate pe trunchi de copaci, cu acoperiș din stuf și alee pietruită îți lasă impresia, din moment ce pășești pe poarta-i, că pătrunzi într-o lume de poveste.

Pensiunea Heracleea este o experiență extrem de plăcută pentru suflet și mai ales pentru papilele gustative și stomac 🙂

Liniștea locului te cucerește instantaneu, precum și amabilitatea gazdei, care te întâmpină cu zâmbetul pe buze. Aici, în Jurilovca, poți intra în contact cu tradiția locului, iar ghid îți poate fi nimeni alta decât însăși gazda acestui loc, care, de asemenea, se laudă cu una dintre cele mai bune ciorbe de pește din Deltă.
În discuțiile noastre, purtate la umbra pridvorului străjuit de sălcii pletoase, am descoperit secretul borșului de pește, de altfel una dintre cele mai bune ciorbe pe care le-am gustat în viața mea (datorită acestui borș, pregătit chiar cu apă din Dunăre, am ajuns astăzi să mănânc peștele pe care înainte îl detestam).

Pe cât de simplu, pe atât de important de respectat, căci nicio ciorbă nu va primi notă de trecere dacă nu conține cel puțin patru specii de pește și foarte puțin zarzavat. Un deliciu pe care nu-l poți testa oriunde. Doar o mână pricepută, cu experiență, îți poate servi o masă ca la carte, chiar dacă acest lucru nu se petrece într-un restaurant de 5 stele.

Lasă un comentariu...

*