Biserica Grecească „Sfântul Nicolae“ din orașul Sulina, județul Tulcea

Un vestigiu spiritual și istoric de o valoare incontestabilă este Biserica Gre­cească „Sfântul Nicolae“ din Sulina. Pe scena istoriei, acest lăcaș de cult apare între anii 1866 şi 1867, iar sfințirea sa a fost făcută în anul 1869.

Biserica-Greceasca-Sfantul-Nicolae-din-orasul-Sulina,-judetul-TulceaÎn această biserică, catapeteasma a fost adusă din Grecia și este realizată din lemn de măslin. Biserica Grecească din Sulina are trei clopote, iar pe două dintre acestea este inscripționat „Sulina 1933“.
Covoarele și tapiseriile care se regăsesc în această biserică au fost donații oferite de enoriașii greci din orașul Sulina.

Este interesant de știut că Sfânta Biserică Grecească a fost donată de greci românilor, în urma celui de-al Doilea Război Mondial. Motivul din spatele acestui gest este faptul că au ales să emigreze în Grecia.

Biserica Grecească „Sfântul Nicolae“ din orașul Sulina, județul Tulcea are un farmec aparte și este locul potrivit în care poți fi, pe de o parte, un martor al istoriei, iar pe de altă parte, vei simți că pleci de aici încărcat cu o energie spirituală specială.

Turiștii care vin aici pentru un moment de liniște sau pentru a se regăsi vor putea admira o icoană unică în România.

Este vorba despre o icoană făcătoare de minuni cu Maica Domnului și Pruncul Iisus Hristos, în care chipurile lor sunt neclare.
Această icoană este doar una dintre cele șapte icoane făcătoare de minuni care sălășluiesc aici, alături de: Sfinţii Grigore, Vasile şi Ioan, Adormirea Maicii Domnului, Dreptul Judecător, Sfânta Macrina, Sfânta Paraschiva, Sfinţii Haralambie şi Pantelimon, Sfântul Mina.
Tot aici a avut loc un alt fenomen special. Acum câțiva ani, din ochii Sfântului Evanghelist Ioan au picurat lacrimi de mir.
Acest fenomen a fost studiat atât de forurile superioare ale Bisericii, cât și oamenii de ştiinţă, însă nu s-a putut formula nici o explicație logică.

Lasă un comentariu...

*