Lacul Iacobdeal din satul Tarcoaia, județul Tulcea

Lacul Iacobdeal este unul dintre cele mai spectaculoase locații din țara noastră, atât prin modul în care acesta s-a format, cât și prin frumusețea sa impresionantă. Lacul se află în apropierea satului Turcoaia şi, chiar dacă este destul de greu de descoperit, în orice zi călduroasă de vară veți găsi un localnic dispus să vă îndrume spre această locație deosebită.

Lacul-Iacobdeal-din-satul-Tarcoaia,-judetul-TulceaOdată ajuns acolo, unicitatea lacului îți va tăia respirația – acesta pare a fi o oază de smarald în mijlocul unui peisaj minunat. Cariera de granit peste care s-a format lacul a fost exploatată intens în ultimele secole, iar în urma dinamitării s-a ajuns la pânza freatică, lucru ce a dus la inundarea carierei de granit și la formarea lacului.

Lacul este perfect pentru pasionații de înot și sporturi ce implică mai multă adrenalină datorită malurilor înalte de granit, de pe care se pot face sărituri de la o înălțime de 10 metri.

Pentru cunoscători, Lacul Iacobdeal are alura unui lac glaciar, însă puțini știu că este singurul lac format peste o carieră de granit din țara noastră. O vizită la acest lac deosebit îți va da impresia că ai pășit într-o altă lume și te vei simți privilegiat că ai ocazia de a admira aceste peisaje unice. Flora din jurul lacului este atipică pentru această zonă, datorită proprietăților diferite pe care le are roca granitică. Deși s-a încercat popularea lacului cu pești în repetate rânduri, aceștia se găsesc în număr redus, dar acest lucru nu îi oprește pe unii localnici pasionați de pescuit să-și încerce norocul.

Ce este foarte interesant la acest lac este faptul că nu este alimentat de nici un râu, singurele surse ale acestuia fiind pânza freatică și precipitațiile. Deși nu face parte din zonele protejate din Munții Măcin, vizitarea Lacului Iacobdeal este o experiență cu adevărat unică și merită trecut pe lista locurilor de vizitat măcar o dată în viață. Liniștea netulburată a acestei zone și faptul că lacul are un aspect atât de diferit față de oricare altul fac din acest loc o destinație minunată pentru o excursie cu cortul. Locurile acestea superbe abia așteaptă să fie explorate de către turiștii curioși, iar în schimb ele vă promit o experiență de neuitat.

Lasă un comentariu...

*