Muzeul Farului Vechi din Sulina, județul Tulcea

Din antichitate și până astăzi, farurile au constituit un adevărat sprijin și un partener de nădejde pentru orientarea marinarilor. La Sulina, puteți zări patru faruri, însă doar unul dintre ele este astăzi muzeu.

Muzeul-Farului-Vechi-din-Sulina,-judetul-TulceaMuzeul Farul Vechi din Sulina sau Farul Comisiei Europene a Dunării este unic în România, fiind sigurul muzeu amenajat într-un far. Pentru a vizita acest monument istoric îndreptați-vă spre partea de est a Sulinei și mergeți până ajungeți pe strada a II-a, la nr. 43.

Obiectivul a fost construit de Rusia Ţaristă, în prima jumătate a secolului al XIX-lea, a aparținut ulterior Administrației Generale a Farurilor din Imperiul Otoman, iar la 1 aprilie 1879 a fost preluat de către Comisia Europeană a Dunării, căreia i-a revenit sarcina de a-l administra, întreține și repara până în 1939, când această misiune a intrat în sarcina statului român.

Muzeul Farului din Sulina are un farmec aparte și „o personalitate unică“.

În cadrul acestui muzeu unic și inedit puteți admira expozițiile ce permit cunoașterea istoriei cosmopolite a Sulinei în cei 80 de ani de activitate ai Comisiei Europeane a Dunării.
Credeați că am terminat? Tot la Muzeul Farului Vechi din Sulina sunt surprinse și păstrate, pentru admirația turiștilor, aspecte din viața a două personalități emblematice pentru istoria orașului: scriitorul Eugeniu P. Botez (poate îl cunoașteți mai bine sub pseudonimul literar Jean Bart) și dirijorul George Georgescu.
Sper că v-am convins și sper că în curând veți face un drum până la acest monument istoric, pentru a face cunoștință cu o valoare culturală ce se ascunde în cel mai estic oraș al României.

Lasă un comentariu...

*