Plaja Sulina din Sulina, județul Tulcea

Plaja Sulina se poate număra printre puținele plaje din România care păstrea­ză încă un farmec aparte, dincolo de locurile aglomerate ce le poți găsi pe litoralul românesc. Natura este la ea acasă și încă mult mai mult, așa ca nicăieri în altă parte nu ai cum să te simți mai minunat decât în aceste locuri. La Sulina se poate ajunge pe calea apei, vei urmări sălbăticia, grindurile izolate, stejarii bătrâni ce se oglindesc în mijlocul apelor.

plaja-Sulina-judetul-TulceaDin inima orașului retras mai ai de mers cam 3 kilometri până să dai de nisipul fin, ce te transpune într-o atmosferă cu totul deosebită. Poate această izolare o face să fie mai puțin străbătută de turiști, însă tocmai acest lucru îi conferă un statut special.

Odată ajuns acolo, cu greu vei mai dori să te întorci în agitația ce te așteaptă acasă, pentru că vei vedea marea într-o cu totul altă atmosferă, fără mult zgomot și fără presiunea comercianților. Pentru cei care preferă liniștea, pentru cei care vin la mare să o vadă (și să o audă) și pentru cei cărora le place să se bucure de un peisaj aproape neatins de oameni, aceasta pare să fie locația perfectă.

Urmărirea răsăritului de pe o plajă aproape pustie creează un sentiment deosebit, de apropiere de natură, pe care nu îl veți putea experimenta în multe alte locuri.

Nisipul este fin, apa curată, fără alge, iar adâncimea acesteia este destul de mică, îndeplinind toate condițiile pentru a fi numită o plajă de primă clasă. Mulți

turiști s-au simțit răsfățați de această întindere deosebită de nisip, precum și de ospitalitatea gazdelor.
Este o plajă sălbatică, în care poți urmări răsăritul ascultând cum marea îți spune bun venit pe cele mai frumoase melea­guri, este locul în care noi toți putem să ne simțim răsfățați de atâta libertate, este prilejul perfect pentru a face noi și noi expediții. Iar ceea ce uimește este că te afli în Deltă, în inima sălbăticiei, în locurile cele mai frumoase de pe pământ.

Lasă un comentariu...

*